Posjetite Petrinju: početno mjesto avanture po Banovini

NE PROPUSTITE

Okolica Petrinje je prepuna prekrasnih mjesta za izlet i istraživanje prirode. Neka od najpopularnijih mjesta uključuju rijeku Kupu, planinu Goru Hrastovicu i šume koje okružuju ovo područje.

Rijeka Kupa je jedno od najljepših mjesta u Petrinji i savršeno mjesto za izlet. Kupa je jedna od najčišćih rijeka u Hrvatskoj i pruža mogućnost za kupanje i istraživanje okolnog područja. Mnogi posjetitelji također iznajmljuju kajak i istražuju rijeku na taj način.

Gora Hrastovica je planina koja se nalazi nedaleko od Petrinje. To je popularno mjesto za planinarenje i penjanje, s prekrasnim vidikovcima koji se pružaju s vrha. Također postoji i nekoliko staza za šetnju, pa i oni koji nisu planinari mogu uživati u prirodi na ovom mjestu.

Šume koje okružuju Petrinju su još jedno prekrasno mjesto za izlet. U njima se možete šetati, istraživati i uživati u svježem zraku. Tu se mogu naći brojni izvori i slapovi, kao i mnogo životinjskih vrsta koje žive u šumama.

Osim ovih mjesta, tu su i drugi prekrasni krajolici u okolici Petrinje, kao što su kanjoni, rijeke, jezera i sela koja se mogu istraživati. U blizini se nalazi i Nacionalni park Lonjsko polje, jedan od najvažnijih i najvećih područja močvara u Europi, koje također vrijedi posjetiti.

Ukratko, Petrinja i njena okolica nude mnogo prekrasnih mjesta za izlet i istraživanje prirode. Rijeka Kupa, planina Gora Hrastovica i šume koje okružuju ovo područje su samo neka od mjesta koja se vrijedi posjetiti.